11-05-14

Thema moederdag zit er al weer op...

... en het resultaat mag gezien worden. Alle kinderen hadden ergens een inbreng voor het cadeautje en waren onder de indruk van het resultaat. Een klein wist je dat je...voor dit filmpje werden 357 foto's getrokken. Ook in dit thema hebben we dus veel aan media gewerkt. 

Maar die deugnieten waren ook wel verder aan het denken dan dat hun neus lang is. De kleuters kregen hun cadeautje mee op vrijdag, maar het is pas zondag Moederdag. Waar zal ik het verstoppen? Maar hoe krijg ik het boven zonder dat mama het ziet? Hoe kan ik vroeger opstaan om de computer aan te steken? Ik mag dat niet alleen doen? Mijn mama staat vroeg op of mijn mama moet werken... Grote problemen waar we met heel de klas een zo goed mogelijke oplossing voor probeerden te bedenken. We merkten hierbij op dat ieder gezin toch een beetje anders is.

We leerden ook een leuke mamarap aan met de kinderen. Dit is niet zo gemakkelijk om alleen te zingen zonder muziek. Dus misschien krijg je deze rap te horen of misschien net niet.
Via deze rap kwamen bij verschillende muziekstijlen terecht. En enkele kinderen vroegen thuis welke muziek hun mama graag hoort. Dankzij You Tube konden we dan even meegenieten.

Samen met enkele kinderen maakten we van het verhaal van prinses prieeltje een muzikaal verhaal. We maakten een voorstelling voor de andere kinderen van de klas, ook enkele tweede kleuters kwamen op bezoek om te kijken naar dit verhaal. Daarna konden de kinderen tijdens het hoekenwerk dit verhaal nog eens naspelen. Maar de creativiteit was veel te groot en al snel ontstonden nieuwe leuke verhalen. Er zit talent in de klas.

Misschien kunnen jullie dit muzikaal spel wel eens samen spelen. De kinderen weten hoe het in elkaar zit.

muziekkring.jpg

 

 

06:00 Gepost door Mieke Calliauw | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.