Verjaardag vieren

Voor kleuters is jarig zijn een groots gebeuren. En zo hoort het ook. Kinderen mogen voelen dat zij die dag centraal staan, dat het feest in de klas (en misschien ook thuis) helemaal voor hen alleen is.

We stellen vast dat vooral de positieve aandacht, het centraal staan die dag enorm belangrijk is voor de jarige. De juf zorgt er met een waaier aan activiteiten (een kroon, een lied, een stoel, kaarsjes,...) voor dat het een onvergetelijke dag wordt voor de jarige.Gelieve geen individuele cadeautjes mee te brengen voor de vriendjes van de klas. Het kleinood dat wordt meegebracht kost vaak handenvol geld of is ongezond.We geven u graag deze tip mee : In plaats van al die kleine geschenkjes kunt u voor dezelfde prijs iets voor de klas kopen; vb. een gepaste puzzel, een gezelschapsspel, een kleuterboek, of gewoon een cadeau- of boekenbon. Je kunt bij ons altijd om raad komen, we zullen je er graag bij helpen.

Het komt alle kleuters van de klas zeker ten goede. Alle kinderen kunnen ermee spelen en het is een blijvend, nuttig aandenken voor de klas. Je kan het geschenk voorzien van de naam van je kind, een tekening, een foto of een persoonlijk woordje.Een gebak, pannenkoeken of wafels meebrengen is ook altijd leuk. Zo kan er een echt feest gebouwd worden en wordt een verjaardag een manier om te leren omgaan met de cultuur van feest vieren.Deze tips blijven natuurlijk vrijblijvend, en we hopen dat ze bijdragen tot een gevarieerde uitbouw van het klasgebeuren.

Vragen, suggesties of opmerkingen, daar kan je steeds mee terecht bij de juffen.We hopen er nog een feestelijk jaar van te maken.

Download bestand

Gepost in Meer informatie over het klasgebeuren | Permalink